Emo

huilen

Zoals op de afbeelding te zien, kunnen de traanbuisjes de oceaan van traanvocht niet meer verwerken, en een overstroming is een feit. Wat  is er aan de hand?

De hormoontherapie (HRT) is nu acht weken onderweg, iets waar ik lang naar uitgekeken heb, héél lang!

Ik ga u nu “bijpraten” over alle lichamelijke en geestelijk veranderingen die ik doormaak, mensen met een gevoelig karakter wordt aangeraden deze Blog over te slaan en vooral iets leuks te gaan doen!

Één pil per dag en twee pleisters per week, dat is het schema het komende jaar. Een cocktail dus van anti-testosteron en Estradiol. Wat ik in feite doe is middels een chemische weg m’n hormoonhuishouding volkomen op z’n kop zetten.

De volgende beschrijving en opsomming is mijn persoonlijke ervaring, bij iedere persoon verschillen deze veranderingen in volgorde en intensiteit. Óók de geestelijke impact verschilt van persoon tot persoon.

Resultaten behaald in het verleden bieden óók hier géén garantie voor de toekomst!

Het heeft het effect van de puberteit én de overgang tegelijk zeg maar. Een scala aan veranderingen gaat plaatsvinden: minder vette en zachtere huid en fijnere poriën, zachtere gelaatstrekken, andere vetverdeling over het gehele lichaam, borstvorming, zachter haar, afname van spiermassa, vermoeidheid, vermindering van lichaamsbeharing, forse afname van het mannelijke libido met bijbehorende “ochtendverschijnselen” (ik hou het wél netjes!). Wat helaas niet veranderd is de stemhoogte en de haargroei op bovenlip en kaken, daar zijn andere behandelingen voor nodig, logopedie en IPL/Laser/elektrisch epileren.

Een andere hele opvallende verandering is je emotionele beleving, ik merk de laatste 3 á 4 weken dat m’n emoties zijn toegenomen, als ik blij ben dan ben ik ook héél blij, en als ik verdrietig ben dan ben ik ook héél verdrietig. De tranen liggen heel dicht onder de oppervlakte, en bij de minste of geringste gelegenheid stromen de tranen naar buiten, geen houden aan. Lachen en huilen tegelijk is ook een bijzondere ervaring.

Wat is namelijk het geval, als ik zo’n emotionele bui heb dan laat ik het gewoon gebeuren, en dan ben ik gek genoeg blij dát het gebeurd, want dat is wat ik wil, een vrouwelijk lichaam én een vrouwelijke gevoelsbeleving. En dan kan het dus gebeuren dat ik al snikkend besef dat het toch écht gebeurt allemaal, en dan wordt ik blij en dan moet ik lachen.

Ik werk nog aan een methode om te kunnen doorademen tijdens het snikken en het lachen.

Sommige vrouwen die ik hierover spreek verzuchten dat ze wel wat minder emotioneel zouden willen zijn. Een emotionele bui komt ook niet altijd goed uit natuurlijk, en is in sommige situaties echt ongewenst! Maar als ik ze dan vertel wat het bij mij doet en dat ik hier lang naar uitgekeken heb, dat ik het omarm en geniet van alle wonderlijke veranderingen, dan kijken ze er toch anders naar. Die emotionaliteit is juist een van de belangrijkste verschillen tussen vrouw- en man beleving.

Ik ben altijd gevoelig en emotioneel geweest, maar in mijn “mannen-rol” wist ik niet zo goed hoe ik hiermee om moest gaan, soms wist ik me echt geen raad met die emoties en reageerde ik heel verkrampt. Dat heeft mij m’n hele leven parten gespeeld tot nu. Nu laat ik het gewoon gebeuren en ik geniet ervan!

Het is een wonderlijke reis, en die is pas net begonnen!

 

Wees lief voor elkaar ❤

 

Advertenties

Over petragender

Vrouw, Transvrouw, Transgender, Mens
Dit bericht werd geplaatst in Gender, Genderdysforie, Geslachtsaanpassing, Hormonen, Kwetsbaarheid, Transgender, Transitie, Transvrouw en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Emo

 1. Sandra zegt:

  Ja het is me wat met die hormonen. Echt een achtbaan soms. Maar wat heerlijk dat je het kunt omarmen. Want het is tegelijkertijd fascinerend en passend. Ik praat er nog geregeld over met bio vrouwen en die herkennen die emoties zo. Ik kan er nu redelijk mee omgaan, til er niet te zwaar aan en laat het, na twee jaar, nog steeds maar gewoon gebeuren. Gefeliciteerd.

 2. Pfffff…….hormonen!!!! Vertel mij wat.
  Maar lieverd, gewoon op je af laten komen. Er zit niks anders op.

 3. Loes Arendse zegt:

  Ja het is mooi ,dat je het kunt omarmen
  Er zijn ook vrouwen die er erg veel moeite
  Mee hebben want ze ervaren het met het ouder
  Worden ik heb het ook heftig gehad maar aanvaarde het
  Alleen het emotionele was wat lastiger voornamelijk depriciviteit
  Daar had ik wel moeite mee.

 4. Monica zegt:

  Mooi geschreven weer Petra. Klinkt wel heel heftig maar tegelijk ook heel mooi voor je. Succes weer met alle ervaringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s